nedeľa 15. februára 2009

Inventár spomienok


Inventár spomienok

Prechodil som mnohé lásky
Sebavedomé intelektuálky
i bláznivé krásky

Dnes mi po nich ostali len
spomienky a vrásky

A každá ma milovala
Každá mala iný dotyk
Iným dychom ma zohrievala

A predsa ako ty
Žiadna iná nebolela

Život mi zlomil srdce
A priniesol porážky
Nebola si jediná
Kto o mňa utieral si podrážky

Ale bola si prvá

A tým nesieš za mňa vinu navždy

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Velmi zaujimava basen. Je uplne ina ako vsetky doposial. Ja osobne si myslim, ze clovek dokaze milovat aj viac partnerov v zivote, ale tak naozaj osudovo iba jediny krat.

Anonymný povedal(a)...

Nazdar Igor, tak tato basen sa chape ozaj dobre a páči sa mi velmi. Ovšem ovaj nechcela by som byť tou , ktorá nesie vinu za teba navždy... L.

Anonymný povedal(a)...

Je to uplne ok basnicka. A naozaj lahko pochopitelna. Tak trochu igora poznam a viem, ze mu zivotom preslo naozaj hodne tych bab a iba jedna mu asi na dobro v srdci utkvela. Z tejto basne je vidiet, ze mu aj velmi ublizila, aj ked bolo to skor vzajomne podla mna. Ale aj bolest a hnev po case prejdu a tak nic nie je navzdy. Iba laska moze byt navzdy, vycitky nikdy.

Anonymný povedal(a)...

tAKATO fAJNOVA bASNICKA aSI nIKOHO nENECHA cHLADNEHO, mNE oSOBNE sA vELMI zAPACILA.

Anonymný povedal(a)...

esteže bola taká baba, aspoň má motív....

Anonymný povedal(a)...

motív na báseň/básne

Anonymný povedal(a)...

Je až fascinujúce ako sa Igor v poézii neustále rozvíja. Táto báseň určite patrí k novším, je to vidno z básnikovho rukopisu, spôsobu akým je písaná. Neustále sa zlepšuje, tieto verše sú hravé a pôsobivé zároveň. Chyby ktoré mu boli vyčítane v začiatkoch zdá sa už natrvalo zanecháva za sebou. Stáva sa skutočným básnikom, už nie len chlapcom, ktorého baví písať si básničky, ale básnikom, ktorý slová nachádza priamo v hĺbke svojho srdca. A jeho básne sú čoraz zaujímavejšie, hravejšie, pestrejšie a mňa čoraz viac baví čítať si ich.

Jozef

Anonymný povedal(a)...

A čo sa týka formy a témy tejto básne, to už dnes nebudem hlbšie analyzovať, len poviem, že celkový dojem je nadmieru chválitebný. Aj keď určité maličkosti by sa dali básnikovi vytknúť, pozerajúc sa na tú báseň ako na celok mi nijak nevadili. Byť v škole, dostal by si odo mňa čistú jednotku. Na jednotku z hviezdičkou musíš však ešte trošku zamakať :–)

Jozef

Anonymný povedal(a)...

Dalo by sa povedat, ze tato basnicka je svojim sposobom dost specificka. Zatial som tu citala dva druhy basni o laske. Prvy o stastnej laske a druhy o nestastnej. Najviac je tu asi basni o nestastnej laske, ale mam taky pocit, ze vo vsetkych si doposial daval vinu iba sebe. V tejto basni je prvy krat vina aj druha strana. A tak je to asi spravnejsie, pretoze, ked sa konci velka laska, nikdy to nie je vina iba jedneho, ale svoj podiel na tom maju obidve strany. Potesil si ma touto basnickou, je naozaj skvela.
Miska

Anonymný povedal(a)...

tuto mam rada, je presne o TOM...dlhy, zdaleka neskonceny pribeh opisany tak jasne...pekne, peknucke..Iv